Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Θύμιος Καρακατσάνης: Ο λαός θα μιλήσει και ελπίζω να μην μιλήσει πολύ άγρια….

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη για όλους και για όλα έδωσε ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης στο περιοδικό Επίκαιρα. Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα που σχολιάζει την σημερινή κατάσταση:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τη σημερινή οικονομική κρίση εσείς πως την εκλαμβάνετε, κύριε Καρακατσάνη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι το χειρότερο κόλπο που έχω δει. Είναι ένα κόλπο που το κάνουν τώρα τελευταία και γεμίζουν λεφτά αυτοί που έπρεπε να είναι κρεμασμένοι.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας λυπεί το γεγονός να βλέπετε τη χώρα σε τέτοια εξαθλίωση; Καταστήματα βάζουν “λουκέτο”, νέοι φεύγουν μετανάστες. Υπάρχει η άποψη ότι βρισκόμαστε στα χρόνια της δεκαετίας του ’50….
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν σκεφτείς ότι το ’50 ήταν λίγο μετά τον Εμφύλιο, δεν μπορώ να καταλάβω αν τα προηγούμενα τελευταία χρόνια είχαμε εμφύλιο για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο σήμερα. Είμαστε, δυστυχώς, κατεστραμμένοι σαν να έχουμε ακόμα εμφύλιο. Δυστυχώς, οι κολπατζήδες δημιουργούν συνεχώς νέα κόλπα. Οι κερδοσκόποι μας δίνουν δάνεια συνεχώς. Αυτοί θα παίρνουν τους τόκους, όμως το κεφάλαιο, που χρωστάμε θα μένει συνεχώς εκεί, ακούνητο. Δηλαδή, είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής χρήματος, κι εμείς όλοι είμαστε μηχανές σε αυτό το σύστημα Μερικοί από εμάς θα είναι και μηχανές σε αχρηστία.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν πλέον έντονες αντιδράσεις για την στάση των εργατοπατέρων και των συνδικάτων, τα οποία δεν αντιδρούν απέναντι σε αυτά τα απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί….
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για τους εργατοπατέρες ένοιωθα πάντα αποστροφή. Δεν φωνάζουν τώρα, γιατί για πρώτη φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι εξαρτημένοι. Τώρα δεν μιλάει κανείς. Αλλά ο ίδιος ο λαός θα μιλήσει και ελπίζω να μην μιλήσει πολύ άγρια. Αυτοί πολεμάνε να πουν το μαύρο άσπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου